لوگو سایت علی عیسایی
  • صفحه اصلی
  • دوره های آموزشی
    • دوره های فروش
      • دوره آموزش فروش حرفه ای
      • دوره آموزش مذاکره حرفه ای
      • دوره آموزش خرید حرفه ای
    • دوره های مهارتی
      • دوره آموزش شخصیت شناسی (هدیه)
      • دوره جادوی فکر بزرگ
  • خدمات آموزشی
    • خدمات بیزینس کوچینگ سازمانی
    • خدمات بیزینس کوچینگ فردی
  • بلاگ
    • آموزش فروش
    • آموزش مذاکره
    • آموزش بیزینس کوچینگ
  • نظرات دانشجویان
0
وارد شوید/ عضویت
لوگو سایت علی عیسایی
0
وارد شوید/ عضویت

فروش چیست و فروشنده کیست؟

آموزش فروش
ارسال شده توسط سهیل رئوف پناه
1401/10/10
153 بازدید
فروش چیست و فروشنده کیست؟

فروش چیست و فروشنده کیست؟ همه ما اسم فروش و فروشنده رو زیاد شنیدیم اما خیلیا دقیق نمیدونن که فروختن چیست و فروشنده کیست؟ درآمد ما ارتباط مؤثری داره با مهارت ما! آیا واقعاً شما یک فروشنده واقعی هستین؟ فروشندگان واقعی چه تفاوتی با فروشندگان معمولی دارند؟

هیچ وقت نمی‌تونید فروشنده واقعی رو با یک فروشنده مبتدی مقایسه کنید چرا که اینها همیشه با هم متفاوت هستند.

اما تا به حال به این موضوع پی بردید که فروش چیست و فروشنده کیست؟ فروشنده حرفه‌ای به چه افرادی گفته می‌شود؟

ما در طول روز به هر کسی که فکر کنید داریم می‌فروشیم اما باید بلد باشیم که چجوری بهتر از دیروز بفروشیم تا دستاوردهای بزرگی خلق کنیم؟

ما در این مقاله از سایت علی عیسایی قراره به طور کامل این موضوع رو توضیح بدیم. پس تا آخر این مقاله همراه ما باشید.

فهرست محتوا پنهان
1) فروش چیست و فروشنده کیست؟
2) ما چند نوع فروشنده داریم؟
2.1) فروشنده صندوقداری:
2.2) ویزیتور:
3) اگه ما مهارت نداشته باشیم چه اتفاقی می‌افته؟
4) فروشنده حرفه‌ای:
4.1) ویژگی فروشندهای حرفه‌ای چیه؟
5) اگر فروشندگی را بلد باشید چه اتفاقی خواهد افتاد؟
6) کلام آخر

فروش چیست و فروشنده کیست؟

فروش چیست؟

فروش پول گرفتن از مشتری نیست، فروختن صحبت‌کردن، یا بیان خوب داشتن نیست، فروختن پرحرف بودن نیست، زبون باز بودن نیست. فروش به فرایندی درستی بین فروشنده و مشتری که به نتیجه یا قرارداد ختم میشه. تو این مسیر این فرد با داشتن ابزارها و تاکتیک‌ها مختلف به مشتری کمک می‌کنه راه‌حل خودش پیدا کنه و از راه‌حل برای برطرف‌شدن نیازش استفاده کنه.

حالا فروشنده کیه؟ فروشنده هم کسی نیست که پشت دخل مغازه یا جاهای مختلفی که میشناسیم باشه.

فروشنده به کسی می‌گویند که فرایند فروش رو به خوبی بلد باشه و بتونه محصول مورد نظر خودش یا دیگران رو در کمترین زمان و به بهترین شکل بفروشه.

البته همه ما فروشنده هستیم اما اکثر فروشنده خوبی نیستیم و نمی‌دونیم که این مهارت چقدر به ما کمک می‌کنه.

البته این رو هم باید بگم که ما چند نوع فروشنده داریم. در ادامه همراه سایت علی عیسایی باشید تا بهتون بگم چند نوع فروشنده داریم.

  • دوره آموزش فروش

ما چند نوع فروشنده داریم؟

ما چند نوع فروشنده داریم؟

  1. صندوقداری
  2. بازاریاب
  3. فروشنده حرفه‌ای

در کل صنعت‌ها و بازار این سه نوع فروشنده وجود داره:

این سه دسته از افراد تفاوت‌های بسیار زیادی باهم دارن که در ادامه به اون‌ها می‌پردازیم.

خوب به تفاوت‌ها و شباهت‌های این فروشندگان دقت کنید تا ببینید که می‌خواهید جزو کدام دسته باشید.

فروشنده صندوقداری:

این نوع فروشنده‌ها رو بیشتر پشت میز می‌بینید زمانی که وارد رستورانی میشید و می‌خواید صورت‌حساب پرداخت کنید این فرایند پول رو از شما می‌گیرن…

زمانی که می‌خواین برین سینما برای دیدن یه فیلم این افراد هستن که به شما بلیت میدن و پول از شما می‌گیرن.

این افراد نیاز به مهارت خاصی ندارن که بخوان با مشتری تعامل داشته باشن فقط نیازه بتونن با ماشین‌حساب درست کارکنن که صورت‌حساب دقیق دریافت کنن و معمولاً خیلی سریع جایگزین میشن یا فرد دیگه‌ای جای این افراد رو می‌گیره یا توسط ماشین‌ها جایگزین میشن و معمولاً شغل پردرآمد یا ثابتی ندارن.

ویزیتور:

این افراد یخورده وضعیت شغلی و درآمدیشون از صندوقدارها بهتره.

دلیلشم اینه که صندوقدارها منتظر مشتری هستن ولی ویزیتورها به دنبال مشتری میگردن.

اما بازهم این شغل ایده عالی نیست. معمولاً ویزیتورها یک یا چند کاتالوگ همراه خودشون دارن و معمولاً یه متنی حفظ‌کردن و تو بازار دنبال مشتری هستن و معمولاً وارد هر مغازه میشن میخوان فقط گوینده باشن و بگن که چه چیزی رو عرضه می‌کنن. تنها سؤالی که از مشتری میپرسن اینه که نظرتون چیه؟ و قطعاً جواب این سؤال نه فکر می‌کنم یاشماره‌تلفنت رو بده بعداً تماس بگیرم هستش.

معمولاً کاتالوگ همراهشون و محصولاتشون به مشتری نشون میدن. معمولاً فروشندهای چیپس پفک، محصولات لبنی هستن. اما دقت کنین منظورم ویزیتورها هستن یه وب‌سایت هم می‌تونه بهتر از شما محصولات خدمات رو به نمایش بزارن! پس ارزش‌افزوده شما نسبته به سایت چیه؟

ویزیتورها فقط گوینده‌های خوبی هستن و خوب می‌تونن صحبت کنن اما مهارت خاص دیگه ای ندارن. مهارت‌هایی که اونهارو با بقیه همکارهای خودشون متفاوت کنه.

دقت کنین بازهم این افرادی سریع جایگزین میشن (آدم‌هایی که مهارت بیشتری دارن، ماشین‌ها، سایت‌ها) سرعت جایگزینی این افراد به‌شدت زیاده و معمولاً شغل‌های زیادی رو انجام میدن.

و مطمئناً هستم حتی دو شغل بالا درآمد چشمگیری نداره، جمله اول این مقاله رو یادمون نره که درآمد ما ارتباط مؤثری داره با مهارت ما

اگر شما بخواین درآمد بالاتری رو تجربه کنین نیازه که مهارت‌های بیشتری رو یاد بگیرین و این مهارت‌ها جز همون فرایند فروختن که به نتیجه ختم میشه.

  • بازی مذاکره

اگه ما مهارت نداشته باشیم چه اتفاقی می‌افته؟

به مشتری دروغ میگیم، بلوف می‌زنیم، به‌راحتی میتونن افراد ماهر از ما منفعت بیشتری ببرن و ممکنه اتفاق‌های بدی بیوفته، من با خیلی از افراد ورشکسته صحبت کردم که گفتن اگه من الان این مهارت‌هایی که دارم چند سال قبل داشتم بیزینسم ورشکست نشده بود.

شما نیاز دارین مهارت‌های خودتون بیشتر کنین که نتایج بهتری براتون به وجود بیاد.

فروشنده حرفه‌ای:

فروشنده حرفه‌ای

این افراد فرقی نمی‌کنه تو چه بازار با چه محصول خدمات بخوان سروکله بزنن، سرعت فروختن این افراد خیلی بیشتر از دودسته بالا هستش.

این افراد درآمد خیلی بیشتری نسبت به صندوقدارها و ویزیتورها دارن و دائماً در حال یادگیری اطلاعات بروز در بازار خودشون و آموزش‌دیدن و به‌کاربردن هستن.

فرقی براشون نمی‌کنه خونه باشن یا محیط جامعه به دنبال مشتری تو هر صنفی هستن و با داشتن مهارت‌ها و جعبه‌ابزارهای خودشون فرایند فروختن تکمیل می‌کنن. این افراد میدونن از چه ابزاری دقیقاً کجا استفاده کنن و همیشه در حال یادگیری اطلاعات جدید هستن.

  • آموزش خرید حرفه ای

ویژگی فروشندهای حرفه‌ای چیه؟

خیلی خوب مشتری رو میشنون، سؤال‌های درستی از مشتری میپرسن و اجازه میدن مشتری بیشتر صحبت کنه. به عبارتی از قانون ۳۰.۷۰ به‌درستی استفاده می‌کنن ۳۰ درصد سؤال میپرسن و ۷۰ درصد به مشتری گوش میدن. هم دل هستن، به مشتری کمک می‌کنن که نیاز دقیقش شفاف بشه و بعد راه‌حل برطرف‌شدن نیازش روبهش میدن.

فقط به دنبال فروختن محصولات خدمات خودشون نیستن، به مشتری حس خوب انتقال میدن، جایی که نیازه از مشتری پول میگیرن، با هر مشتری یک‌جور خاص ارتباط برقرار می‌کنن، شخصیت‌های مشتری خودشون میتونن حدس بزنن و اونطوری که درسته ارتباط درست برقرار می‌کنن.

مجموعه‌ای از ابزارها رو دارن و دائماً ابزارهای جدیدی به جعبه ابزارشون اضافه می‌کنن که نتایج بهتری نسبت به همکارهای خودشون بگیرن.

تفاوت فروشندهای حرفه‌ای با بقیه افراد اینه که اونا دوست دارن تو بالاترین سطح لیگ بازی کنن اما یکسری از افرادم وجود دارن که تو زمین خاکی فوتبال‌بازی می‌کنن و معمولاً هم تو همون سطح میمونن.

این مثال برای من خیلی الهام بخشه…

شما اگر هرسال سنتون بیشتر میشه اما بزرگ‌تر نمیشین این به معنی اینه که مسیر رو دارین اشتباه میرین.

اگه هرسال عمر کسب و کارتون بیشتر میشه درآمد و مشتریتون بیشتر نمیشه این معنی خاصی رو داره میده.

اگه هرسال میگذره و شما رشد نمی‌کنید و نتایج پارسال خودتون دوباره به دست میارین این سیگنال بدی رو داره به شما انتقال میده.

ما نیاز داریم برای اینکه نسبت به دیروز بهتر باشیم بریم به دنبال مهارت‌های جدیدتر، اطلاعات به‌روزتر مهارت‌هایی که به ما کمک کنه بتونیم بهتر از دیروز فکر، رفتار و عمل کنیم.

ما آدم‌ها محصولات تصمیمات خودمون هستیم، تصمیم‌هایی که می‌تونه به ما کمک کنه نتایج بهتری خلق کنیم یا زندگی بی‌کیفیتی خلق کنیم.

  • دوره جادوی فکر بزرگ

اگر فروشندگی را بلد باشید چه اتفاقی خواهد افتاد؟

به زبان ساده اگر مهارت فروشندگی را به خوبی بلد باشید می‌توانید هر نوع محصولی را که فکرش را کنید بفروشید. برخی از افراد نمی‌دونند که فروش مهارتی است که در هر زمینه به کار آن‌ها می‌آید.

مهم نیست چه کاری انجام می‌دهید مهم این است که بتوانید این مهارت را در خودتان پرورش دهید.

ما در طول روز در حال فروش هستیم. به مشتریان، خانواده، دوستان، همکاران و…‌ ما در همه حال در فروختن به دیگران هستیم.

تصور کنید محصولی دارید که قیمت آن ۱ میلیون تومان است و می‌خواهید ۱۰۰ میلیون برای این ماه درآمد داشته باشید.

اگر مهارت فروشندگی را به خوبی بلد باشید می‌توانید در عرض چند روز این رکورد را بزنید.

تنها کافی است محصول خودتان را به ۱۰۰ نفر بفروشید تا به این درآمد برسید.

حال تصور کنید که به جای ۱۰۰ نفر به ۱۰۰۰ نفر محصول خود را بفروشید. چقدر می‌شود؟

درسته ۱ میلیارد تومان.

همیشه بیشترین سود را بهترین فروشندگان می‌کنند.

کلام آخر

فروش چیست و فروشنده کیست؟ تا به حال به این فکر کردی که فروش چیه و فروشنده کیه؟ همه فکر می‌کنند که فروشنده به کسی می‌گویند که پشت میزش تو مغازه باشه اما اکثر مردم اشتباه فکر می‌کنند.

همه ما فروشنده هستیم و در طول روز به افراد مختلفی می‌فروشیم اما همه ما فروشنده حرفه‌ای نیستیم. به نظر شما چه اتفاقی می‌افتد که یک نفر به فروشنده حرفه‌ای تبدیل می‌شود و یکی دیگر یکک فروشنده معمولی به حساب می‌آید؟

یا اینکه چه چیزی اتفاق می‌افتد اگر ما مهارت فروشندگی رو به خوبی بلد نباشیم؟ یا چه اتفاقی می‌افتد اگر ما بتوانیم مهارت فروشندگی را به بهترین شکل ممکن یاد بگیریم؟

قطعا نتایج شگفت‌انگیزی برای ما رخ می‌دهد. ما می‌توانیم بهترین نتایج را برای خودمان رقم بزنیم اما باید بدانیم که چه کاری باید در این بخش انجام بدیم؟

ممنونم از تو که این مقاله رو تا انتها خوندی امیدوارم بهترین اطلاعات ارائه بدم که نتایج بهتری در زندگیت خلق کنی. درآمد ما ارتباط مؤثری داره با مهارت ما هرچقدر مهارت بیشتری به دست بیارن درآمد شما بیشتری میشه.

با تشکر

5/5 - (24 امتیاز)
اشتراک گذاری:
درباره سهیل رئوف پناه

من همیشه سعی می‌کنم بهترین خودم باشم و به بقیه هم بهترین خودم رو ارائه بدم. زندگی خیلی زمان‌ها با من سر ناسازگاری می‌زنه ولی من کسی نیستم که به این زودیا جا بزنم. همیشه دنبال بهترین‌ها هستم تو زندگی برای خودم و خانوادم. امیدوارم همه با هم در کنار هم به بهترین‌ها دست پیدا کنیم.

سایر نوشته های سهیل رئوف پناه
    جدیدتر بیزینس کوچینگ چیست و بیزینس کوچ کیست؟

    5 دیدگاه

    به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

    • پوریا گفت:
      1402/02/24 در 1:38 ب.ظ

      مثل همیشه عالی و بی‌نظیر.
      من قبلا در یک شرکت کار میکردم که اینقدر فروششون بالا بود که اضافه هم میوردن و نمیدونستن چیکارش کنن😂.
      کارشون تجهیزات پزشکی بود و من از اونجا متوجه شدم که فروش چقدر فرایند مهم و تاثیرگذار در هر کسب‌وکاری هست. ممنون بابت این مقاله خوبتون

      پاسخ
    • زهرا گفت:
      1402/02/24 در 1:36 ب.ظ

      من همیشه فکر میکردم فروشنده کسیه که پشت دخل وای میسه که بعد از خوندن این مقاله فهمیدم فروش چیه و فروشنده کیه. یک سوالی که داشتم اینه که شما مقاله‌ای هم برای اینکه بفهمم بیزینس کوچینگ چیه و چه کاربردی داره دارید؟

      پاسخ
    • حسین راد گفت:
      1402/02/24 در 1:33 ب.ظ

      سلام و درود استادجان خداقوت
      من در دوره بازی مذاکره و فروش شما شرکت کردم و به بقیه دوستان هم توصیه میکنم حتما این کار رو انجام بدن چرا که بسیار محتواهای کاربردی و ارزشمندی رو به کار برده بودید. من واقعیت درآمدم از ۷ میلیون رسید به ماهی ۲۴,۵۰۰ میلیون. ممنون از شما استاد بی‌نطیر🙏🏻

      پاسخ
    • علیرضا پاک دوست گفت:
      1402/02/24 در 1:31 ب.ظ

      سلام خدا قوت
      یک سوالی خدمتتون داشتم اونم اینکه آیا فروش در همه بازارها و کارها انجام میشه یا فقط در یک یا چند حوزه؟ واقعیت من کارمند هستم و دقیقا نمیدونم فروش در کدوم بخش‌ها دقیقا به کار میاد تا بتونم به خوبی ازش استفاده کنم.

      پاسخ
    • محمد حسین زاده گفت:
      1402/02/24 در 1:28 ب.ظ

      ممنون از استاد علی عیسایی عزیز و دوست داشتنی.
      این محتوا بسیار کاربردی و ارزشمند بود.
      استادجان یک سوالی خدمتتون داشتم و اونم اینکه چجوری میشه فروش خودمون رو در سایت افزایش داد و آیا راه حلی برای این مورد شما سراغ دارید؟
      ممنون میشم اگر پاسخ بنده رو هر چه سریع‌تر اعلام بفرمایید

      پاسخ

    دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

    دوره آموزش شخصیت شناسی
    درباره علی عیسایی

    من در 5 سال گذشته توانسته‌ام به افزایش درآمد آدم‌ها و سازمان‌ها کمک کنم. مهم‌ترین ویژگی خدمات و محصولات ما بروز بودن و کاربردی بودن اطلاعات در بازار امروز است. مهم‌ترین مشتریان ما صاحبین بیزینس و مدیران کسب‌وکار هستن ولی با فروشندگان و کارکنان هم کار می‌کنیم.

    دسترسی سریع
    • فروش چیست و فروشنده کیست؟
    • بیزینس کوچینگ چیست و بیزینس کوچ کیست؟
    • کوچینگ فردی چیست و چه کابردی به همراه دارد؟
    • کوچینگ سازمانی چیست و چه مواردی را باید در نظر داشته باشیم؟
    • کوچینگ گروهی چیست و چه مزایایی را به همراه دارد؟
    عضویت در خبرنامه!

    • آدرس: نیاوران، خیابان باهنر، خیابان عرفانی، خیابان افتخاری، پلاک ۴۸
    • تماس: 09196176083
    • تماس: 02191693999
    • ایمیل: info@aliesaei.com
    ورود
    استفاده از موبایل
    استفاده از آدرس ایمیل
    آیا هنوز عضو نیستید؟ اکنون عضو شوید

    بازنشانی رمز عبور
    استفاده از موبایل
    استفاده از آدرس ایمیل
    عضویت
    قبلا عضو شدید؟ اکنون وارد شوید

    جستجو

    جستجو با زدن Enter و بستن با زدن ESC